Schrijfboeken blokschrift Pennenstreken

Alle schrijfboeken van Pennenstreken zijn er nu ook in blokschrift. Daardoor kiest u zelf voor de hele klas of een aantal leerlingen in de klas wat bij u en uw leerlingen past: verbonden schrift of blokschrift. Er is geen verschil in opbouw of opzet van de schrijfboeken verbonden schrift en blokschrift, dus op elk gewenst moment kunt u overstappen.

Schrijfboeken blokschrift groep 3

Voor jaargroep 3 zijn er 3 schrijfboeken: schrijfboek 3a en schrijfboek 3b voor het leren schrijven van de schrijfletters in de volgorde van Veilig leren lezen en schrijfboek 3c voor het verder automatiseren van de schrijfletters, het inoefenen van spellingsmoeilijkheden en het juist spatiëren van woorden en zinnen.

Bovenaan deze webpagina kunt u door een aantal pagina's van het schrijfboek 3a bladeren. Voorbeeldspreads uit de schrijfboekjes 3b en c kunt u hieronder downloaden en inzien.

Veilig leren lezen

De drie schrijfboeken volgen dus de opbouw van de kernen van Veilig leren lezen. Maar er is gezorgd voor méér herkenning voor de leerlingen. Zo staan in de schrijfboeken ook de wandplaten afgebeeld die in de kernen aan bod komen en zijn de kernkleuren van Veilig leren lezen gebruikt.

Schrijfboeken blokschrift groep 4

Voor jaargroep 4 zijn er 2 schrijfboeken: schrijfboek 4a voor de eerste helft van groep 4 en schrijfboek 4b voor de tweede helft van groep 4. In schrijfboek 4a leren de leerlingen hoofdletters schrijven. In schrijfboek 4b leren de leerlingen hun schrijftempo verhogen en hun handschrift meer automatiseren. Net zoals in alle groepen is leren schrijven in groep 4 functioneel: het automatiseren van schrijfletters is gekoppeld aan het automatiseren van spellingsmoeilijkheden.

Bekijk hieronder een voorbeeldspread uit het schrijfboekje 4a.

Schrijfboeken blokschrift groep 5

Blader hier door een selectie van het schrijfboek 5a.

Schrijfboeken blokschrift groep 6

Blader hier door een selectie van het schrijfboek 6.

Deel met anderen