FAQ's

Bij onze klantenservice en op het forum komen regelmatig vragen binnen van scholen die werken met Pennenstreken. Hier een aantal veelgestelde vragen.

U heeft een vraag over:

Leerkrachtassistent Pennenstreken editie 2

Soms verschijnt er een 'leeg' digimenu op mijn scherm. Wat moet ik dan doen?

Als u de Leerkrachtassistent een tijdje ongebruikt 'open' laat staan en het vervolgens weer gaat gebruiken, kan het gebeuren dat het programma niet reageert. In dat geval kan het helpen om op functietoets F5 van je toetsenbord te drukken. Het programma wordt dan opnieuw geactiveerd en de pagina wordt 'ververst'.

Soms verschijnt er een pop-upvenster met daarin de melding dat bepaalde bestanden niet gevonden kunnen worden. Wat moet ik dan doen?

In dat geval kan het helpen om op de functietoets F5 van je toetsenbord te drukken. Het programma doet dan opnieuw een poging de bestanden op te halen die soms, door een verbindingsprobleem, even niet gevonden konden worden.

Soms is het digimenu niet goed leesbaar. Wat moet ik doen?

Door een verbindingprobleem kan het zijn dat bij het opstarten van de Leerkrachtassistent het digimenu niet goed wordt geladen. De schermindeling klopt dan niet en de knoppen uit het digimenu zijn niet goed aanklikbaar. In dat geval kan het helpen om op functietoets F5 van je toetsenbord te drukken. Het programma wordt dan opnieuw geactiveerd en de pagina wordt 'ververst'.

Leerkrachtassistent Pennenstreken editie 1

De volgorde van de werkbladen in de Leerkrachtassistent klopt niet met de volgorde van de werkbladen in de schrijfboekjes. Hoe komt dit?

  • U werkt met de Woordversie van Pennenstreken en heeft nu de Letterversie van de Leerkrachtassistent (of vice versa).
  • U werkt nog met materialen van de 1e maanversie, terwijl de Leerkrachtassistent is gebaseerd op de 2e maanversie.
Neem in het eerste geval contact op met uw schoolleverancier en ruil de Leerkrachtassistent om voor de goede versie. In het tweede geval belt u de klantenservice de klantenservice van Zwijsen voor een advies op maat.

Op mijn Smartbord werkt de pennentool van de Leerkrachtassistent niet goed. Wat kan ik doen?

Dat komt, omdat u gebruikmaakt van de Smart-pen. Zodra u de Smart-pen oppakt, activeert Smart automatisch zijn eigen penfunctionaliteit. Daardoor schrijft u niet in Pennenstreken en ook niet met de pennentool van Pennenstreken. U kunt dit eenvoudig veranderen door in de toolbar van de Smart-software de muisaanwijzer aan te klikken.

De Leerkrachtassistent wordt niet goed getoond, als ik de modus 'klein scherm' gebruik. Wat nu?

Maakt u gebruik van Internet Explorer 8? Dan wordt de Leerkrachtassistent op klein scherm niet goed weergegeven. U lost dit op door in de navigatiebalk van de browser te klikken op de knop ‘compatibiliteitsweergave’. Dit is de knop met de afbeelding van een doormidden gescheurde pagina. Zodra de compatibiliteitsweergave aan staat, wordt de Leerkrachtassistent ook in de kleine modus goed getoond. De instelling blijft bewaard, dus als u opnieuw opstart, hoeft u de knop niet opnieuw te gebruiken.

Werken met Pennenstreken editie 1

Welke pennen en potloden kies ik?

Kijk op het gebruikersdeel van deze website voor advies over geschikt schrijfmateriaal.

Met welke liniatuur werkt Pennenstreken en welke schriften horen daarbij?

Een overzicht van de liniatuur vindt u op het Voor gebruikers-gedeelte van deze website.

Kan ik Pennenstreken combineren met Schatkist?

De thema’s van Pennenstreken zijn goed te combineren met die van Schatkist. In dit schema ziet u hoe de kleuterthema’s van Pennenstreken passen bij de thema’s en ankerverhalen van Schatkist.

  

Deel met anderen

Andere vraag?